Олії для обличчя: поради з використання та вибору

Олії для обличчя: поради з використання та вибору

Які асоціації виникають зі словосполукою здорова шкіра? Скоріше за все: зволоженість, сяйво та пружність. Все це дійсно і є характеристиками здорової шкіри. Для підтримки такого стану у схему догляду варто додати олії для обличчя. Які саме та як ними користуватися, розбираємо далі.

Навіщо потрібні олії для обличчя

Все завжди залежить від того, який саме засіб ви використовуєте. Олії для обличчя не мають одного впливу та результату, обидва фактори зміняться відповідно до складу.  Підібравши правильний засіб, можна зменшити жирність, подразнення епідермісу, позбавитися сухості, тьмяності, мінімізувати набряки, купероз, запалення та навіть прояви акне. 

Існують два типи продуктів — ефірні та рослинні. Щоб зрозуміти, яка олія буде найкращою для вашого обличчя, треба навчитися їх відрізняти.

Як вибрати або різниця між ефірними олійками для обличчя та рослинними

Почнемо з рослинних. Такі олії отримують з різних рослин, що дають плоди: фрукти, горіхи, насіння тощо. При цьому ці плоди мають високий вміст жиру, завдяки чому й з’являється змога отримати олію. Здебільшого для цього використовують метод холодного пресування.

В залежності під походження та властивостей плоду, рослинна олійка для лиця може давати ефект пом'якшення, живлення, розгладжування та навіть регенерації. Такі олії найчастіше використовують для сухої, чутливої чи зрілої шкіри.

Щодо ефірних, то їх отримують в процесі дистиляції ароматичних олій або ж з частинок пахучих рослин — з квітів, коренів, кори чи листя. Текстура ефірних олійок для обличчя не жирна, бо жирність забезпечують плоди.

Вони можуть використовуватися окремо або ж у комбінації та мають антисептичні, протизапальні, заспокійливі й тонізувальні властивості. Для отримання олій використовують процес дистиляції, під час якого вдається отримати чистий концентрат ароматичних молекул.

Поради щодо використання ефірних олій для обличчя

Обов’язково уважно читайте поради щодо використання конкретних засобів. Ефірні та рослинні олії можна поєднувати в одній схемі, але певні можуть бути не поєднуваними через інгредієнти.

Базові правила наступні:

  • Очистить шкіру за допомогою пінки чи гелю. Важливо зняти макіяж та якісно видалити забруднення. Якщо є змога прийняти гарячий душ чи ванну перед нанесенням, аби розпарити епідерміс — ідеально.
  • Нанесіть олійку для лиця на чисту шкіру масажними рухами. Легкий лімфодренажний масаж зробить використання засобу ефективнішим. Масаж допоможе зняти напругу й таким чином запобігти зморшкам, стимулює кровообіг для сяяння шкіри, а також залучить лицеві м’язи для природного підтягнення.
  • Використовуйте не більше 10 крапель. Достатньо буде нанести 5-10 крапель, щоб досягти бажаного ефекту.
  • Закрийте олію зволожувальним кремом або SPF. Після нанесення та масажу почекайте буквально 1-2 хвилини та нанесіть на обличчя крем для зволоження.

Найкращі олії для обличчя від Nelly De Vuyst®

В продуктовій лінійці бренду є засоби під будь-які потреби. Рекомендуємо познайомитися з такими оліями:

  1. Ефірна олія з мелатоніном. Створена для вечірнього використання, забезпечує відновлення та регенерацію епідермісу протягом ночі. До складу входить мелатонін, ефірна олія примули вечірньої, органічна олія оливи та аргану, глікоген й гідролізованого протеїну рису. Мелатонін усуває пошкодження клітин, з якими доводиться стикатися через вплив ультрафіолетових променів. Олії у складі мають антивікові властивості. Засіб ідеально підходить для тьмяної, зрілої та шкіри з ознаками стресу.
  2. Антисептична олія HYGIA. Потужний антисептик для шкіри, що має схильність до висипань з папулами чи пустулами. Олія вбиває патогенні бактерії на кшталт стафілококу, коринебактерій, хелікобактер пілорі та пропіонібактерій. Вона також ефективно допомагає видаляти мертві клітини та усувати токсини, що накопичилися в порах. У складі комплекс ефірних олій розмарину, лаванди, герані, чебрецю та евкаліпту. Використовувати засіб можна щодня вранці та ввечері.
  3. Олія Cellular-Matrix. Це засіб створений для шкіри, що втратила пружність, має перші ознаки старіння або мімічні зморшки, а також тьмяний колір. Засіб позбавить усіх перерахованих проблем. В основі складу — чиста олія насіння огуречника холодного пресування. Має дуже легку, приємну текстуру. Забезпечує живлення епідермісу, глибоке зволоження та відновлення. У олії сильний регенераційний ефект, завдяки чому вона ідеально лягає у схеми лікування постакне.
Back to blog