Догляд за чутливою шкірою: обираємо ключові компоненти та ефективні засоби

Догляд за чутливою шкірою: обираємо ключові компоненти та ефективні засоби

Чутлива шкіра обличчя — розповсюджена проблема, при цьому підвищена чутливість не є захворюванням. Через чутливість може змінюватися колір епідермісу, з’являтися запалення та подразнення. Маючи підвищену чутливість, важливо слідкувати за всім — від складу доглядової косметики до одягу, який носите.

Які ознаки характерні для чутливої шкіри?

Чутлива шкіра — це підвищена реакція епідермісу на подразники. У ролі цих подразників виступають ароматизатори, барвники, консерванти — все, що може контактувати з епітелієм через косметику, медичні засоби чи текстильні матеріали.

Ознаки чутливої шкіри — це моментальна реакція на подібні подразники. Реакція може бути різною:

  • почервоніння;
  • лущення;
  • запалення;
  • висипання.

Для людей з таким типом шкіри також характерна схильність до певних шкірних захворювань — розацеа та куперозу.

Як підібрати догляд за чутливою шкірою обличчя?

Перш за все потрібно виключити косметичні тригери. У доглядових засобах немає бути синтетичних інгредієнтів та алергенів. Пріоритет треба віддавати органічним засобам, складники яких отримані шляхом синтезу природних продуктів.

Косметика для чутливої шкіри має:

  • не тільки зменшувати симптоматику, а й працювати на загальне покращення захисних функцій епідермісу;
  • складатися з компонентів, що здатні зміцнити стінки капілярів й таким чином зменшити почервоніння та подразнення;
  • збалансовувати та тримати під контролем кількість мікроорганізмів, що можуть спровокувати розацеа.

Робота засобів Nelly De Vuyst® базується на відновленні та підтримці здорового мікробіому шкіри, що зменшує ризик появи або рецидивів розацеа.

Які компоненти потрібні у складі засобів для чутливої шкіри?

  • Квітка каперсу. Це унікальний компонент з погляду біохімічного складу. Він містить вітамін К, рутин, кверцетин, мінерали — кальцій, залізо та мідь, фітонутрієнти, антиоксиданти, необхідні для здоров'я шкіри. Квітка каперсу забезпечує потужну антибактеріальну та протизапальну дію. Найважливіша з властивостей — це зміцнення капілярів, що надважливо для чутливої шкіри. Крім того, покращує циркуляцію крові у капілярах та дрібних судинах, тим самим зменшуючи почервоніння. 
  • Екстракт глоду. Природний зволожувач та стимулятор, який допомагає клітинам оновлюватися. Глід забезпечує шкіру киснем та має виразні заспокійливі властивості — зменшує подразнення, знімає свербіж та добре працює із гіперчутливістю. 
  • Звіробій. Сприяє заспокоєнню та регенерації епідермісу. Звіробій також має антисептичні властивості, завдяки чому гарно працює з подразненою шкірою. Відновлює гідроліпідну мантію, тобто повертає шкірі достатній рівень зволоженості. Цей компонент особливо важливий для тих, хто бореться з куперозом. Масло звіробою багате на вітамін С та флавоноїди — складники, які зміцнюють капіляри, повертають їх пружність та роблять чутливу шкіру обличчя м’якшою.
  • Кінський каштан. Цей компонент підсилює мікроциркуляцію тканин, забезпечуючи тим самим гарну тонізацію. Кінський каштан укріплює судини й зменшує виразність судинних сіток. Компонент також не дає рідинам накопичуватися у судинах та капілярах.
  • Ромашка. Один із найсильніших заспокійливих компонентів. Він має протизапальні, регенеруючі та антибактеріальні властивості. 
  • Полінуклеотид з ДНК молок лосося. Дуже цікавий компонент для чутливої шкіри. Має імуномодулювальний ефект, завдяки чому сприяє регенерації глибинних шарів епідермісу. Полінуклеотид з ДНК молок лосося також захищає від UVА та UVB променів, що важливо при схильності до подразнень та запалень. 

Як правильно підібрати косметичні засоби для заспокоєння чутливої шкіри?

Догляд за чутливою шкірою обличчя складається з п’яти обов’язкових етапів — це очищення, тонізація, активне пропрацювання за допомогою сироватки, регенерація та зволоження. Раз на тиждень можна додавати ексфоліацію.

В продуктовій лінійці Nelly De Vuyst® ці етапи закривають наступні засоби:

  • Очищаюча піна Sensitive Skin Foaming Wash. Засіб для щоденного використання — ранкового та вечірнього. Забезпечує м’яке, дбайливе очищення епідермісу. Екстракти цитрусових у складі стимулюють роботу лімфатичної системи, а також живлять тканини, насичуючи їх мінералами.
  • pH тонер Sensitive Skin Toner. Збалансовує, а далі підтримує здоровий pH шкіри — тобто виводить кислотний баланс на рівень 5,5. Завдяки комплексу квіткових вод поліпшує мікроциркуляцію епідермісу та заспокоює глибинні й поверхневі шари. 
  • Сироватка Sensetive Skin Serum. Захищає та зміцнює стінки капілярів, помітно зменшуючи почервоніння таким чином. Має одразу два важливих компоненти у складі, які необхідні під час догляду за чутливою шкірою — це екстракти квітки каперса та глоду. 
  • Олія Sensitive Skin Essential Concentrate. Олію необхідно наносити локально на запалення два рази на день. Комплекс рослинних ефірних олій у складі помітно зменшує процес ромноження Demodex Folliculorum, а також зміцнює захисну функцію епідермісу.
  • Крем Sensitive Skin Cream. Це завершальний етап догляду, який забезпечує глибоке насичення епідермісу. Екстракти каперса та глоду у складі сприяють регенерації тканин, а також покращенню мікроциркуляції шкіри. Серед компонентів також є гіалуронова кислота та морський колаген, що ефективно працюють над зволоженнями епідермісу.

Для щотижневої ексфоліації варто звернути увагу на гель-ексфоліант Exfoliating Gel Sensitive Skin. До складу засобу входять екстракти кінського каштана, глоду, берези, а також василькова вода та бісаболол. Синергія цих компонентів м’яко видаляє мертві клітини шкіри, не викликаючи при цьому подразнення. Ексфоліант також робить шкіру більш піддатливою для дії наступних засобів, тож його використання бажано не пропускати. 

Back to blog