Догляд за шкірою обличчя у різні фази менструального циклу (ч.1)

Догляд за шкірою обличчя у різні фази менструального циклу (ч.1)

Від сяяння до старіння: як змінюється шкіра під час менструального циклу. І при чому тут гормони?

Ви помічали, як у певні дні протягом місяця ваш колір обличчя сяє здоров’ям, а в інші дні - ну просто жахливий? Або який різний результат може давати одна і та сама процедура?
Вся справа в 3 гормонах, які впливають на нашу шкіру протягом менструального циклу: естрогені, прогестероні і тестостероні.

Естроген

Естроген - основний гормон у першій половині вашого циклу. Цей гормон стимулює вироблення колагену, еластину та гіалуронової кислоти, тим самим впливаючи на структурну цілісність вашої шкіри та утримання вологи. Коли естроген досягає свого піку, ваша шкіра виглядає підтягнутою, зволоженою та без зморшок.

Прогестерон

У другій половині циклу підвищується прогестерон . Він стимулює вироблення шкірного себума (жиру, який дає саме той зайвий блиск на шкірі та закупорює пори).Епідерміс при цьому стає рихлим, шкіра, щоб захиститися, виробляє підвищену кількість себуму, а тому можуть з'явитися висипання.

Тестостерон

Тестостерон залишається постійним протягом усього циклу і стає лідером, коли естроген і прогестерон знижуються під час менструації. Як і прогестерон, тестостерон активує сальні залози, змушуючи їх виробляти більше себума. Результат: жирний блиск та закупорені пори, які сприяють появі прищів під час менструації.
Back to blog