Ефірні масла для обличчя призначені лише для сухої шкіри?

Ефірні масла для обличчя призначені лише для сухої шкіри?

Ви думали, що ефірні масла для обличчя призначені лише для сухої шкіри? Подумайте ще раз!

 

Ефірні масла сповнені переваг незалежно від типу шкіри. Головне - правильно підібрати, яке з них найкраще відповідає потребам та індивідуальним особливостям шкіри. 

Розпочнемо з найбільш актуальних:

 

Суха та зріла шкіра

Що спільного у сухої та зрілої шкіри? Нестача шкірного себума! Насправді, коли природне вироблення шкірного себума зменшується з віком, шкіра неминуче стає сухішою та втрачає свою еластичність.

Як тільки шкіра стає сухішою; більш вираженими стають мімічні та глибокі зморшки, почуття стягнутості та дискомфорту. 

Суха, зріла шкіра потребує живильних, зволожуючих та регенеруючих масел з високим вмістом незамінних жирних кислот та антиоксиданту вітаміну Е. Такі ефірні масла зменшать ознаки сухості, розгладять зморшки та принесуть більший комфорт Вашій шкірі.

Найкращими ефірними маслами для сухої та зрілої шкіри є: арганове масло, масло насіння борщівника, масло насіння вечірньої примули та масло авокадо. 

 

Жирна та комбінована шкіра

Всупереч поширеній думці, жирна та комбінована шкіра може отримати велику користь від ефірних масел для обличчя. 

Деякі масла здатні нормалізувати вироблення шкірного себума та навіть усунути надлишки накопичені у порах. Вони допомагають зменшити блиск, пом’якшити вугрові пробки та запобігти формуванням запальних процесів. 

Жирній та комбінованій шкірі допоможуть очищаючі, некомедогенні, протизапальні та протимікробні ефірні масла рослинного походження, на основі органічних екстрактів.

Найкращими маслами для жирної та комбінованої шкір є: ефірне масло розмарину, лаванди та календули.

Back to blog