Як доглядати за шкірою в холодну пору року: поради та добірка необхідних доглядових засобів

Як доглядати за шкірою в холодну пору року: поради та добірка необхідних доглядових засобів

Догляд за шкірою зимою та в теплий період відрізняється. На холодну пору необхідна окрема схема. Через погодні зміни шкіра стає сухою, шершавою, часом навіть вкриватися дрібними тріщинами, може втрачати насичений колір та блиск. Аби не стикнутися із сухістю шкіри зимою та восени, достатньо дотримуватися семи базових рекомендацій та замінити певні з доглядових засобів на поличці.

7 порад для зволоження та захисту шкіри обличчя

  1. Збільште добову норму води, аби не порушувати водний баланс в організмі.
  2. Встановіть у спальні зволожувач, щоб під час сну насичувати вологою повітря. Це важливо, бо опалення в приміщенні «вбиває» вологу. Саме через це у багатьох суха шкіра обличчя восени та зимою.
  3. Додайте у раціон продукти, які багаті на корисні жири — сиродавлені олії, авокадо тощо. Можна також вживати олію примули вечірньої у капсулах, щоб підсилити бар'єрні функції та підтримувати гідратацію шкіри.
  4. Уникай тривалих гарячих ванн. Гаряча вода здатна порушити природний баланс вологи.
  5. Щодня наносьте зволожувальний крем або олію. Робити це краще за все одразу після ванни чи душу. 
  6. Не використовуйте засоби для очищення, які містять сульфати. Ці компоненти викликають сухість, подразнення і контактний дерматит. 
  7. Доберіть комплексну доглядову схему, яка забезпечить захист шкіри від морозу. У догляді має з’явитися алое вера, гіалуронова кислота, а також вітаміни C та E.

Вітаміни та антиоксиданти для обличчя аби прибрати сухість шкіри зимою

Взимку епідерміс дійсно має більшу схильність до зневоднення й сухості. Крім того, значно підвищується чуттєвість. Тому необхідно включати у догляд вітаміни та антиоксиданти. Вони відіграють важливу роль у збереженні природного балансу вологи та у процесі запобігання пошкодження шкіри. 

Ці компоненти не лише допомагають підтримувати баланс мікробіому, вони також захищають епідерміс від негативного впливу навколишнього середовища. Саме тому якісний захист шкіри від морозу неможливий без ефірних олій, сироваток та кремів з високим вмістом вітамінів C та E. Обидва насичують шкіру, повертають сяяння, підтримують мікробіом у нормальному стані й при цьому мають довготривалий антиоксидантний ефект.

Окрім холоду, ці компоненти забезпечать надійний захист від вільних радикалів. Сонячні промені, забруднене повітря, все це — вільні радикали. Тобто нестійкі молекули, що провокують окислювальний стрес та спричиняють передчасне старіння шкіри. Взимку їх вплив особливо високий. Вітаміни та антиоксиданти нейтралізують дію вільних радикалів.

Як доглядати за шкірою взимку — добірка засобів від Nelly De Vuyst®

Ідеальним вибором для комплексного догляду за шкірою зимою буде колекція засобів Bio Organic. Космецевтика добре працює із сухою, зневодненою та чутливою шкірою. У складі засобів будуть антиоксиданти, які так важливі для захистку в холодну пору року. Схему можна скласти з таких засобів:

  1. Очищальне молочко BioTense. Підійде для ранкового та вечірнього вмивання, а також для зняття макіяжу. Має ультра легку формулу, що складається з арганової олії, алое вера та натрію PCA. Молочко насичене пребіотиками, які живлять та зміцнюють мікробіом шкіри. 
  2. Тонер BioTense. Ще один засіб для щоденного використання, який наноситься одразу після очищення шкіри. Чудово відновлює здоровий pH та захищає від сухості та зневоднення. У складі засобу алое вера, що забезпечує глибоке насичення, а також синергія рослинних екстрактів, які підсилюють одне одного: ромашки, ацероли, ройбуша, акмелли олероцеи, квітки глоду.
  3. Екстракт Biotense. Дуже важливий засіб у схемі, який захищає шкіру від вітру та морозів. Синергія зволожувальних та відновлювальних рослинних екстрактів допомагає зберегти баланс гідроліпідної плівки. Окрім органічних олій авокадо, арганії та кокосу, формула має високий вміст вітаміну E, що забезпечує антиоксидантний ефект.
  4. Крем BioTense. Насичений, концентрований засіб, який буде завершувати доглядову схему. У кремі вдало поєднані біополімери та фрагментована гіалуронова кислота, що є дуже важливим компонентом у зимовий період. У складі також усі необхідні антиоксиданти — вітамін C та E. 
Якщо ваша шкіра потребує глибшого зволоження — пересихає та стає шершавою при перших проявах холоду та вітру, крем BioTense краще замінити на Hydrocell Plus. Саме він забезпечить найкращий захист шкіри від морозу. Основа формули — це ліпопептиди та гіалуронова кислота, тобто молекула, здатна поглинати воду. Легка, емульсійна текстура забезпечує миттєве тривале зволоження. У складі також є колаген, який повертає шкірі пружність.
Back to blog