Як очищати шкіру обличчя: знайомимось з етапами та правилами підбору доглядової косметики

Як очищати шкіру обличчя: знайомимось з етапами та правилами підбору доглядової косметики

Очищення шкіри обличчя — основа й перший з етапів догляду. Щоб не травмувати шкіру, воно має проводитися за допомогою правильно підібраної космецевтики. Засоби для очищення шкіри добираються відповідно до типу та стану шкіри. Важливо зважати на склад та уникати агресивних компонентів — сульфатів, парабенів тощо. Такі складники руйнують захисну гідроліпідну мантію епідермісу, провокуючи захворювання та проблеми шкіри.

Як очистити шкіру обличчя в домашніх умовах

Точка, від якої варто відштовхуватися — це тип та стан шкіри. За типом шкіра може бути нормальною, комбінованою, жирною, сухою та чутливою. Засоби для очищення шкіри обличчя добираються відповідно до особливостей кожного з типів:

  • Нормальна шкіра не має особливих потреб. Для цього типу характерний збалансований мікробіом та здорова регуляція себуму. Тому немає потреби шукати специфічні компоненти у засобах. Підійдуть базова органічні колекції. До прикладу, BioOrganic від Nelly De Vuyst®. Можна обрати гель-піну BioTense. Засіб розроблено для ретельного очищення шкіри обличчя з дотриманням фізіологічного рівня pH.  На поверхні епідермісу працює активна речовина, отримана з натуральної глюкози — децил глюкозид. Це природний піноутворювач, що зберігає гідроліпідні властивості шкіри та підтримує водний баланс. Для стимуляції метаболізму мікрофлори, до складу входять пребіотики. Активну дію, а саме себорегуляцію, глибоке зволоження та антиоксидантний ефект забезпечують бентонітова глина, аргінін та вітамін С відповідно.
  • Жирна шкіра значно активніше виділяє себум, тож потребує регуляції процесу. Через підвищену активність виділення себуму на поверхні з’являються помітні чорні точки, висипання, а протягом дня з’являється надмірне сяяння. Тому основна мета засобів для очищення жирної шкіри обличчя — нормалізувати процес виділення себуму. Якісно видаляє забруднення з поверхні епідермісу, освіжає та нормалізує мікробіом очищаючий крем Soft Net. Крем не тільки видаляє природні забруднення, а й підходить для демакіяжу. У складі — протеїн вівса, натуральна глюкоза, пребіотик, ромашковий екстракт та комплекс з ефірних олій лаванди, розмарину й шавлії. Екстракт ромашки та ефірні олії забезпечують заспокоєння, яке особливо важливе, якщо на шкірі присутні висипання або характерна підвищена чутливість.
  • Комбінована шкіра за властивостями схожа із жирною, при цьому окремі зони можуть бути сухими або нормальними. Тому засоби для очищення шкіри обличчя радше потрібно добирати, зважаючи на стан. Наприклад, маючи активні висипання або велику кількість комедонів, краще зупинитись на більш активних засобах типу Soft Net. Якщо ж турбує недостатня насиченість та зволоженість, більше підійде гель-піна BioTense, яка вітамінізує та глибоко зволожує епідерміс.
  • Суха шкіра має порушений ліпідний шар. Зазвичай вона зневоднена, через що її власниці або власники відчувають надмірну стягнутість, шершавість тощо. Використовуючи правильно підібрані засоби для очищення шкіри, можна відновити ліпідний баланс та зволожити поверхню епідермісу. Для сухої шкіри вчені Nelly De Vuyst® розробили молочко Cellular-Matrix. Цей засіб видаляє забруднення, водостійкий макіяж, а паралельно заспокоює та зволожує епідерміс. Унікальний ефект забезпечує ДНК лосося у складі та алантоїн — компоненти, що насичують та зберігають молодість шкіри. Тому молочко чудово працює не тільки із сухістю, а й з віковими змінами, а також рубцями й пігментацією. 

Засоби для очищення шкіри обличчя при специфічних станах

Акне та постакне, гіперчутливість, вікові зміни — всі ці особливості важливо враховувати, добираючи засоби для очищення шкіри обличчя, шиї та зони декольте. 

  1. Акне та постакне. У складі засобів не має бути агресивних сульфатів. Це руйнівні для захисного ліпідного шару компоненти. Також уникайте засобів з високим вмістом кислот у складі, бо вони спікають та потоншують шкіру, провокують гіперкератоз та компенсаторне виділення себуму. Перевагу варто віддавати засобам з безпечним органічним складом. Для догляду шкіри з акне у Nelly De Vuyst® є спеціальна органічна колекція — Bio Medical. Вже на етапі очищення відбувається терапевтична дія, бо до складу засобів входить 95% натуральних активних компонентів: екстракти кропиви, лопуха, ефірних олій чайного дерева, лаванди тощо. Найактивнішу антиакне дію забезпечує рослинна саліцилова кислота, отримана з кори вербового дерева. 
  2. Розацеа та купероз. Очищення має бути м’яким. Важливо не допускати контакт епідермісу з агресивними синтетичними компонентами — парабенами, синтетичними ПАР, альфа-, бета- та гідрокислотами. Натомість потрібні засоби для очищення шкіри обличчя із заспокійливими та відновлювальними властивостями.  Якщо ви маєте суху шкіру з розацеа, зверніть увагу на Cleasning Milk Hydrocell від Nelly De Vuyst®. Молочко м’яко працює із гіперчутливою шкірою, а також зволожує її завдяки оліям лісового горіха, мигдалю та алое вера. При висипаннях краще використовувати очищаючу піну Foaming Wash, що містить пребіотики, які зменшують запалення та відновлюють баланс мікрофлори. Для жирної шкіри з розацеа підійде Очищаючий Крем Soft Net, який заспокоює епідерміс та покращує кровообіг завдяки комплексу ефірних олій та протеїну вівса.
  3. Вікові зміни. У догляді за віковою шкірою варто акцентувати на засобах, що вітамінізують епідерміс, забезпечують глибоке зволоження та працюють з ознаками фотостаріння. Колекція BioOrganic Nelly De Vuyst® пропонує гель-піну BioTense. Засіб містить потужні пребіотики та бактеріостатичні компоненти. Продумана формула, побудована на активних інгредієнтах, збалансовує мікробіом шкіри, зволожує, повертає пружність та еластичність. Вітамін С у складі забезпечує антиоксидантну дію, а також має освітлювальні властивості, що важливо при боротьбі з фотостарінням. 

Як правильно вмивати обличчя — розбираємо основні нюанси

  • Перший етап очищення — демакіяж. Для нього бажано використовувати окремий засіб. До прикладу, Eye Make Remover від Nelly De Vuyst® знімає макіяж з повік, вік та губ, а от шкіру обличчя вже можна вмивати за допомогою обраного основного засобу.
  • Очищення проводиться два рази на день — зранку та ввечері. Вночі відбувається процес відновлення, під час якого виділяється велика кількість себуму. Тому ранкове вмивання з очищаючими засобами пропускати не можна.
  • Під час вмивання використовуйте прохолодну воду. Гаряча сушить шкіру та провокує почервоніння. Особливо негативно впливає на людей, які мають гіперчутливу шкіру.
  • Очищувати обличчя до скрипу не потрібно. Зазвичай такий ефект дають агресивні засоби для очищення шкіри. Звичайно, на поличці може бути додатковий засіб для вмивання з більш активним складом, але точно не для щоденного використання.
  • Для глибокого очищення краще використовувати спеціальну щіточку із натуральним ворсом або спонж. Такі додаткові інструменти м’яко відлущують ороговілі клітини та стимулюють мікроциркуляцію.


Back to blog