Відновлення шкіри за допомогою ексфоліації: добираємо безпечні засоби та схему використання

Відновлення шкіри за допомогою ексфоліації: добираємо безпечні засоби та схему використання

У шкіри є цікава та напрочуд важлива властивість — оновлення. Мертві, ороговілі клітини природно відокремлюються від верхнього шару дерми. У нормі процес оновлення відбувається щомісяця, таким чином нові клітини отримують змогу дістатися від глибинного шару до поверхневого. 

Через стиль життя та місце, харчування, вікові зміни, використання декоративної косметики, шкіра може втрачати таку здібність. Коли оновлення не відбувається, мертві клітини накопичуються на поверхні дерми. Через це починається лущення шкіри обличчя, воно стає тьмяним та загрубілим. Щоб стимулювати оновлення, потрібна ексфоліація.

Що таке ексфоліація шкіри?

Ексфоліація — це видалення мертвих клітин з поверхні дерми. Процес відбувається за допомогою спеціальних ексфоліантів для обличчя. Для видалення мертвих клітин використовують ручні та апаратні техніки. Другий тип, тобто апаратні методики, не є безпечними. Вони можуть призводити до подразнення і згодом провокувати тільки більше лущення. Тому радимо обирати засоби, що дозволяють працювати руками та, ба більше, мають органічний склад.

Ексфоліація шкіри запускає регенераційний процес. Після дбайливого пілінгу епідерміс краще сприймає процедури щоденного догляду та засвоює складові доглядових засобів — сироваток, олій та кремів. 

Навіщо використовувати ексфоліанти для обличчя?

  • Розгладжування зморшок. Існують різні види пілінгів для обличчя, певні з них призупиняють активність вікових змін. Через накопичення відмерлих клітин формуються тоненькі лінії, що перетворюються на залами та зморшки. Відлущення сприяє регенераційним процесам й таким чином розгладжує зморшки, що вже з’явилися та не дає утворюватися новим.
  • Усунення пігментних плям. Пігментація з’являється через часте перебування на сонці, гормональні збої або як наслідок постакне. Ексфоліація допомагає видалити пігментовані клітини й зрештою вирівняти колір обличчя. 
  • Повернення природного сяяння та вирівнювання тону обличчя. Ороговілі клітини не відбивають світла, через це шкіра втрачає здібність до сяяння та стає тьмяною. Тому ексфоліація шкіри — це шлях до повернення її сяяння, завдяки збільшенню кількості молодих клітин, що таки здатні відбивати світло.
  • Зволоження епідермісу. Велика кількість накопичених мертвих клітин також провокує сухість й лущення шкіри обличчя. Наносячи зволожувальний крем на мертві клітини, ви ніяк не сприяєте відновленню гідробалансу. Спочатку треба прибрати ороговілі частинки й тільки потім є сенс наносити зволожувальний догляд після пілінгу
  • Глибинне очищення пор. Ще одна проблема, з якою доводиться стикнутися через велику кількість мертвих клітин — це забиті пори. Через закупорені пори на обличчі утворюються висипання. Ексфоліація запобігає утворенню комедонів та прищів.

Безпечні засоби для дбайливої ексфоліації 

Добирати ексфоліант для обличчя бажано, відштовхуючись від типу шкіри та запиту. У Nelly De Vuyst® є спеціальна колекція засобів для відлущення. Крім засобів в лінійку входять допоміжні інструменти — натуральна щітка та спонж. Комбінуючи органічну космецевтику із натуральними інструментами, що поліпшують процес відлущення мертвих клітин, можна досить швидко досягти помітних змін.

Пам’ятайте — не існує одного найкращого пілінгу. Засоби треба добирати під себе. До прикладу:

  • Для робити із віковою, тьмяною шкірою підходить гомаж BioTense. Це детокс-ексфоліант, що має органічні активні компоненти — каолін, екстракт бамбука, ензими берези та бентонітову глину. Задля посилення ефекту гомаж варто використовувати разом зі спонжем. 
  • Для шкіри із розацеа спробуйте гель ексфоліант для чутливої шкіри. Він також має органічний склад, до якого входить екстракт берези, екстракт кінського каштана, волошкова вода, екстракт глоду та бісаболол. Засіб сприяє звуженню судин, завдяки чому зменшується почервоніння та блокуються молекули, через які відбувається запалення.
  • Для шкіри з висипаннями звичайні пілінги небезпечні. Ексфоліація має бути особливо дбайливою. Тому радимо звернути увагу на маску BioAcne, що має у складі очищувальні, заспокоювальні та детокс інгредієнти. Серед активних компонентів — саліцилова кислота, екстракти кореня лопуха, кропиви, кори магнолії та алое вера, біополісахаріди, аргінін й лавандова вода. Маска освіжає колір обличчя та обережно працює з висипаннями, запобігаючи їх подразненню.
  • Для нормальної шкіри добре підходить мило для ексфоліації. Це той засіб, що можна використовувати для обличчя та тіла. Мило підходить всім типам шкіри, яким ексфоліація необхідна як регулярна доглядова процедура.

До речі, шкіра чоловіків більш щільна порівняно із жіночою. Тому Nelly De Vuyst® розробили окремий ексфоліант — гомаж для чоловіків. У складі три активних компоненти, що ідеально доповнюють один одного — екстракти берези, герані, та бісаболол.

Як правильно проводити ексфоліацію?

Так само як не існує найкращих пілінгів для всіх, немає і єдиного методу використання. По-перше — дотримуйтесь інструкції бренду, косметикою якого користуєтеся. По-друге — запитуйте рекомендації косметологів.

Над розробкою засобів Nelly De Vuyst®  працює команда вчених-технологів у колаборації з дерматологами та гінекологами. Косметика тестується, завдяки чому готується й інструкція з використання. Косметологи встановлюють, як часто можна робити ексфоліацію, яким способом краще наносити тощо.

Так, гель-ексфоліант для чутливої шкіри рекомендується використовувати 1-2 рази на тиждень. Під час одного нанесення достатньо зробити два пампи. Засіб наносять на кінчики пальців розподіляючи рівномірно по всій поверхні шкіри обличчя, шиї та зони декольте. Після цього акуратними масажними рухами скачують засіб з поверхні шкіри. Скачувати гель-ексфоліант рекомендується за масажними лініями.

Якщо чутливість шкіри нормальна, використовуйте гомаж BioTense 2 чи навіть 3 рази на тиждень. Гомаж наноситься безпосередньо на шкіру, де його треба залишити на 1-3 хвилини й вже після цього масажними рухами скачати з епідермісу. Гомаж BioTense - це ідеальний детокс-ексфоліант, який видаляє мертві клітини та забруднення з поверхні шкіри менш ніж за 3 хвилини. Відновлює втомлену, тьмяну шкіру, повертає природне світіння. Гомаж BioTense містить бентонітову глину - найефективніший інгредієнт для видалення токсинів з поверхні епідермісу. Коли шкіра не чутлива, у парі з гомажем добре працює спонж з кореня ветівера. Якщо користуєтесь спонжем, відлущувальний засіб треба наносити на нього.

Крім спонжа можна використовувати щітку для шкіри обличчя з шерсті кабана. За допомогою щітки ви зможете у домашніх умовах зробити поверхневий механічний пілінг. Перед використанням не забувайте відмочити щітку у теплій воді протягом 5 хвилин, тоді вона буде працювати більш м’яко.

Back to blog