Догляд за віковою шкірою: вивчаємо особливості та обираємо засоби

Догляд за віковою шкірою: вивчаємо особливості та обираємо засоби

Як гадаєте, чи є сенс змінювати догляд за шкірою обличчя після 30? Насправді процеси в організмі ще не надто відмінні у порівняні з тим, якими вони є у 25 чи 28 років. Одначе, вже у 30 років можна почати грати на упередження та не допустити помітних вікових змін. Як саме змінюються процеси та як підтягнути шкіру обличчя, розглянемо у матеріалі. 

Від чого старіє обличчя або як наша шкіра змінюється з віком?

Десь у 35 років організм стикається з проблемою сповільнення процесів клітинного обміну. Це призводить до того, що шкіра стає тьмяною, з’являються тонкі зморшки та порушується кровообіг. Запобігти цьому можна, якщо регулярно робити ексфоліацію обличчя. Ексфоліація здатна покращити текстуру шкіри, повернути природне сяйво та розгладити дрібні зморшки.

Ближче до 40 років починає активно проявлятися й інша ознака старіння — зневоднення. Щоб забезпечити достатнє насичення та зволоження епідермісу, догляд за шкірою обличчя після 40 має включати полінуклеотиди, глікоген, пептиди, гіалуронову кислоту та вітамін С. Наприклад, можна використовувати пептидну сироватку, що забезпечить ефект ліфтингу та ущільнення. 

Дослідження також показують, що вікові зміни шкіри призводять до нестачі натуральних олій, здатних утворювати ліпідний бар’єр. Тому в схему догляду також варто додавати комплексні натуральні олії. Це особливо важливо для підтримання або навіть повернення пружності та сяйва.

Етапи догляду за шкірою обличчя після 30

  • Перший та найголовніший етап — обрати засіб для очищення, що підійде вашому типу шкіри. Вікова шкіра може бути сухою, комбінованою тощо. Тому очищення має закривати базові потреби епідермісу, наприклад, у додатковому зволоженні або ж себорегуляції. Очищення важливо проводити зранку та ввечері, не забуваючи змивати макіяж та SPF перед сном.
  • Другий — це ексфоліація. Зважайте, що відлущення не має стати щоденною рутиною. Достатньо проводити ексфоліацію один, краще два рази на тиждень. Для відлущення потрібні м’які ензимні пілінги. Це крок, що забезпечить миттєве оновлення, омолодження та сяйво.
  • Третій етап — тонізація. Тонери добре працюють на поверхні. На цьому етапі ми повертаємо шкірі тонус, бажану пружність та еластичність. 
  • Четвертий — нанесення сироватки чи олії. Саме на цьому етапі потрібен засіб, що зможе нормалізувати чи посилити ліпідний бар’єр. Тут дуже добре працюють олії з мелатоніном у складі або з квітковими екстрактами.
  • П’ятий етап — зволожувальний крем. Тут все так само як і на першому етапі: крем для обличчя після 40 добирається під тип шкіри. Він має глибоко зволожувати та може насичувати епідерміс додатковими корисними компонентами як от вітамін С або природні ліпідні комплекси.

Коли УФ-індекс сягає трьох, а ви плануєте перебувати на вулиці довше 30 хвилин, дуже важливо завершувати догляд нанесенням якісного мінерального SPF засобу.

Як підтягнути шкіру обличчя — обираємо базовий догляд за віковою шкірою

Тож, як доглядати за обличчям після 40? Насамперед потрібно визначити пріоритетні компоненти, що мають переважати у доглядовій косметиці. На авансцені має бути вітамін C. Крім цього звернути увагу треба на гіалуронову кислоту, пептиди та глікоген. Всі ці компоненти присутні в засобах Nelly De Vuyst®. Шкіру також важливо живити мелатоніном.

Мелатонін — це гормон, що активно виробляється організмом під час нічного сну. Він відповідає за регуляцію добових ритмів. Тобто за синхронізацію метаболізму із довколишнім середовищем, що забезпечує оптимальне функціонування організму. Нестача сну, з якою зараз стикаються українки та українці, призводить до недостатньої секреції мелатоніну. Тому у догляд за шкірою обличчя після 30-40 років дуже важливо додавати засоби, в яких присутній природно синтезований мелатонін.

Серед космецевтики Nelly De Vuyst® базові потреби вікової шкіри закривають такі засоби:

  • Молочко для вмивання Cellular-Matrix. М’який засіб для вранішнього та вечірнього очищення шкіри. Видаляє забруднення, а також водостійкий макіяж. Формула містить ДНК з молок лосося, алантоїн та вітамін E — антивікові компоненти з заспокійливою дією, що допомагають покращити та зберегти молодість й здоров'я шкіри. 
  • Крем Cellular-Matrix. Дієвий тонізуючи засіб, що забезпечує зволоження верхніх шарів епідермісу та дає відчуття свіжості після нанесення. До складу входить комплекс квіткових вод шавлії, лаванди, розмарину та троянди.
  • Олія з мелатоніном Radiance Oil. Ефірна олія для відновлення та регенерації клітин. Засіб розроблено для вікової шкіри з ознаками стресу та тьмяності. Олія повертає здорове сяйво, покращує колір та розгладжує зморшки. Ефект забезпечує формула, яка складається з мелатоніну, ефірної олії примули вечірньої та органічної оливкової олії. 
  • Насичуючий крем з ефектом ліфтингу Lifting Complex. Крем, що створений дерматологами бренду спеціально для зрілої шкіри, яка втратила еластичність. Розгладжує зморшки та повертає обличчю чіткий контур завдяки ліпо- та пентапептидам, гіалуроновій кислоті та колагену у складі.
Back to blog